Paragraf 1 (Heftet)

Rettslære vg2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 340
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202269364
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Rettslære
Nivå: Vg2
Komponent: Grunnbok
Omtale Paragraf 1

Paragraf er faglig solid og har en presis og strukturert framstilling av stoffet. Læreverket er nyskrevet etter den nye læreplanen.

Rettslære i praksis
Læreverket Paragraf gir elevene nødvendig kunnskap for å arbeide med juridiske problemstillinger på egen hånd. Det er et gjennomgående fokus på metode, og et godt samspill mellom de ulike læringsaktivitetene. Læreboka har utstrakt bruk av eksempler og synliggjør rettskildene slik at elevene trenes opp i evnen til å løse juridiske oppgaver. Den målrettede bruken av eksempler, illustrasjoner og rettskilder gjør stoffet levende og virkelighetsnært. Både læreboka og nettstedet inneholder rikelig med oppgaver av varierende vanskelighetsgrad.

Egen lovsamling
Paragraf 1 Lovsamling dekker behovet for lovstoff til faget Rettslære 1. Lovsamlingen gir en oversiktlig framstilling av de lovene som er aktuelle for faget. Lovsamlingen er satt sammen med tanke på at den skal være praktisk og enkel å bruke.

Ressurser på nett
I tillegg til oppgaver i læreboka vil elevene ha gratis tilgang til en rekke oppgaver på læreverkets nettsted. Nettstedet vil inneholde både øvingsoppgaver, interaktive oppgaver og kildeoppgaver.

Et eget nettsted for lærere med omfattende lærerressurser gjør at overgangen til ny læreplan blir enklest mulig. Vi tilbyr et variert utvalg av lærerressurser som spill, forslag til prosjekter, oppgaver osv. Nettstedet vil være passordbeskyttet, og vil inneholde:
• Løsningsforslag til alle oppgavene
• Forslag til undervisningsopplegg
• Framdriftsplan
• Forslag til prøver og heldagsprøver med løsningsforslag
• Svar på faglige spørsmål

Paragraf 2 for vg3 blir ikke utgitt.

Forfatterne
Magnus Buflod, Knut Anders Sannes (cand.jur.) og Kristoffer Aasebø (cand.jur.) har alle praktisk juridisk erfaring og undervisningserfaring fra ulike nivåer.

Til toppen