Pareto 1 (Heftet)

Samfunnsøkonomi 1

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 364
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202563165
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Samfunnsøkonomi 1
Nivå: Vg2
Komponent: Grunnbok
Omtale Pareto 1

Pareto er et faglig solid og helthetlig læreverk til programfaget samfunnsøkonomi i videregående skole. Pareto 1 gjennomgående oppdatert og revidert på alle områder i denne utgaven fra 2018.

Både samfunnsøkonomifaget og det politiske landskapet har endret seg siden forrige utgave av Pareto. Likevel er noe ved fagets innhold og bruksverdi alltid gjenstand for spennende debatt.

Læreverket presenterer sentrale økonomiske teorier og sammenhenger på en forståelig måte, og det er et godt samsvar mellom strukturen og undervisningspraksis, og en klar sammenheng mellom kapitlene og kompetansemålene. Hvert kapittel avsluttes med en oversiktlig oppsummering og ulike typer oppgaver som er skrevet i tett samarbeid med faglærere i videregående skole.

Forfatter Steinar Holden har gjort en formidabel innsats med å oppdatere lærebøkene slik at kartet passer godt til terrenget i 2018. Forfatteren har vektlagt å presentere relativt stabil og tidsuavhengig fagkunnskap på en slik måte at elevene lærer prinsippene vi baserer konklusjonene i samfunnsøkonomi på. Samtidig er statistikken og eksemplene nye. Det betyr at vi noen ganger snakker om teoretikere fra mellomkrigstiden, mens vi andre ganger snakker om roboter.

Lærebøkene Pareto 1 finnes også i digitale utgaver.

Elevnettstedet er gratis og fornyet i 2018. Her finner elevene utfyllende fagstoff og ressurser som egner seg godt i det digitale formatet. I tillegg er det interaktive oppgaver og kildeoppgaver, begrepsbank med definisjoner og forklaringer.

Lærernettstedet inneholder løsningsforslag til oppgavene i bøkene og eksempler på tidligere eksamensbesvarelser og –oppgaver og evalueringskriterier for skriftlig og muntlig eksamen. Læreren finner også forslag til presentasjoner og undervisningsopplegg. I tillegg finnes nyttige figurer og illustrasjoner og lenker til mer fagstoff. Tilgang til lærernettstedet krever lisens og gir tilgang til ressursene for begge årene.

Til toppen

Flere bøker av Steinar Holden: