Pårørende til personer med demens (Heftet)

om å forstå, involvere og støtte de pårørende

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 223
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205399372
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Pårørende til personer med demens
Ny og aktuell bok for pårørende til personer med demens.

67.000 personer i Norge har en demenssykdom, og mange av dem bor hjemme og får omsorg av sine pårørende. I fremtiden vil omsorgen i stadig større grad ytes i hjemmet, der familien er en aktiv omsorgsaktør. Utfordringen for den offentlige helsetjenesten blir derfor ikke bare å utvikle omsorgstilbudet til personer med demens, men også å utvikle kunnskap og kompetanse om hvordan en skal forstå og samhandle med familien til den syke.
Denne boken henvender seg til studenter ved helsefagutdanninger på bachelor- og masternivå og helsepersonell som arbeider med personer med demens og deres pårørende.
Boken bygger på teori og forskning om temaet. Pårørendes egne beretninger står sentralt i teksten, og det legges spesiell vekt på samhandling og dialog mellom pårørende og helsepersonell.
Gjennom å forstå de pårørendes reaksjoner og fokusere på deres ressurser, ønsker og mål, og ved å involvere dem i alle faser av demenssykdommen, kan personer med demens og deres pårørende få et bedre liv med sykdommen.

Til toppen

Flere bøker av Rita Jakobsen og Siri Homelien: