Pedagogikk 8.-13. trinn (Heftet)

profesjonsutdanning av lærere

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 381
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205462809
Kategori: Pedagogikk
Omtale Pedagogikk 8.-13. trinn
Lærerens oppgave er å fremme elevenes danning og læring, sosiale mestring og selvstendighet ved å legge til rette for og lede deres læring.

Læreryrket er mangfoldig og krevende, interessant og engasjerende. Yrket har stor betydning for den oppvoksende slekt og for framtidas samfunn.
Pedagogikk 8.-13. trinn har to deler. Del 1 Læreren og samfunnetbestår av 9 kapitler. De tar opp samspillet mellom skole, samfunnsutvikling, opplæringens verdigrunnlag og fagutøvelse.
Del 2 Læreren og eleven/lærlingen har 14 kapitler. Her rettes søkelyset mot den daglige opplæringen i klasserom og verksted.
De fagfellevurderte artiklene fra ledende fagfolk og forskere presenterer ny, relevant forskning som belyser temaet i de ulike kapitlene, og forfatterne setter denne forskningen inn i en praktisk skolesammenheng. Artiklene er valgt ut for å møte kravene i det nyeste rammeverket for lærerutdanningene for ungdomstrinnet og videregående opplæring. Dette gjør boka interessant og aktuell for studenter i lærerutdanning, lærere i skolen, lærerutdannere og forskere.. .

Til toppen

Flere bøker av Eli Kari Høihilder og Lars Gunnar Lingås: