Pedagogikkens elendighet (Heftet)

ukorrekte artikler på randen av litteratur

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 192
Forlag: Høyskoleforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276344875
Kategori: Pedagogikk
Omtale Pedagogikkens elendighet
Denne boka er et oppgjør med vedtatte sannheter i pedagogikken. Samtidig er det faglitteratur på en ny måte. Pedagogikkens elendighet er en fortelling om læreren og høyskolelektoren Frank Nords strev med å skrive en artikkel om pedagogikk. Frank må revidere mange av sine oppfatninger om skole og pedagogikk. Sammen med lektor Turid Mortensen i videregående skole opplever Frank pedagogikkens elendighet på kroppen. De to lærerne er jaget av pedagogikkens motetrender.

Pedagogikkens elendighet inneholder forskningsbaserte artikler om skolepolitikk, fagskriving, pedagogisk veiledning, lærerutdannelse, kjønn i skolen, den privatpraktiserende lærer og enhetsskolen. Ved å blande fiksjon og fakta blir dette en fagbok som også tilbyr underholdning og gjenkjennelse for alle skolefolk og pedagogikkinteresserte. Fortellingen om Frank og Turid gjør fagstoffet levende og underholdende.

Boka egner seg som innføring i sentrale pedagogiske spørsmål for lærerstudenter, pedagogikkstudenter og skolefolk. Denne boka tar veldokumenterte standpunkter, spissformulerer og utfordrer standpunkter og verdier.

Forfatteren skriver lett og språket har flyt ... dette ligger på et solid akademisk nivå ... ledig og klargjørende ... som fagbok er dette en ledigere og mer tilgjengelig bok enn svært mange andre bøker på markedet ... boka vil kunne brukes som debattbok og fagbok i studier i lærerutdanning og pedagogikk ...Herbjørn Pedersen, Høgskolen i Agder

Til toppen

Flere bøker av Kaare Skagen: