Pediatri og pediatrisk sykepleie (Heftet)

Forfatter:

og

Yngve Steensæth (Illustratør) Denise De Gaust (Illustratør) Even Skoglund (Illustratør) Hanne Bringager (Illustratør) Gørill Skaale Johansen (Illustratør) Marit Hjorth Høivik (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 359
Illustratør: Steensæth, Yngve , De Gaust, Denise , Skoglund, Even , Bringager, Hanne , Johansen, Gørill Skaale og Høivik, Marit Hjorth
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245022681
Kategori: Sykepleie
Omtale Pediatri og pediatrisk sykepleie
Pediatri og pediatrisk sykepleie inneholder både medisinsk sykdomslære og sykepleie til barn. Sykdomslæren gir en grunnleggende innføring i årsaker, forebygging, diagnostisering og behandling av sykdommer hos barn. Orems universelle egenomsorgsbehov brukes som overordnet struktur i den sykepleiefaglige delen av boka. Forfatterne belyser både fysiske og psykososiale konsekvenser av sykdom og sykehusinnleggelse, aktuelle observasjoner og overvåknings- og sykepleietiltak. Barn og ungdoms vekst og utvikling, kommunikasjon, lek, og samarbeid med pårørende er også noen av temaene i boka.

Denne fjerde utgaven av boka er grundig gjennomarbeidet og oppdatert. Den inneholder flere nye illustrasjoner, og sentrale sykepleiekapitler er omarbeidet. Særlig i den sykepleiefaglige delen er det lagt vekt på forskningsmessig forankring av forståelse og forslag til tiltak, og det er derfor oppgitt referanser i teksten.

Pediatri og pediatrisk sykepleie er skrevet for sykepleierstudenter og andre helsefagstudenter som har barn som målgruppe. Boka er også godt egnet for sykepleiere som arbeider i neonatal- og barneavdelinger og med barn i andre sammenhenger. Boka er rikt illustrert.

Randi Grønseth har embetseksamen i sykepleievitenskap fra Universitetet i Oslo, og lang erfaring fra praksis i barneavdeling i sykehus og som høyskolelektor ved videreutdanning i barnesykepleie. Hun er nå forlagsredaktør i sykepleieredaksjonen i Gyldendal Akademisk. Grønseth er også forfatter og redaktør i bokverket Klinisk sykepleie (Gyldendal Akademisk).

Trond Markestad er dr.med. og spesialist i barnesykdommer. Han er professor emeritus ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, Universitetet i Bergen, og forskningsrådgiver ved Sykehuset Innlandet HF. Markestad har lang og bred klinisk erfaring med barn fra universitets- og lokalsykehus, og fra førstelinjetjenesten som kommuneoverlege, helsestasjonslege og skolelege. Markestad har også utgitt boka Klinisk pediatri på Fagbokforlaget.

Til toppen

Flere bøker av Randi Grønseth og Trond Markestad: