Plan D (Innbundet)

Forfatter:

Ute Neumann (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 463
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Plan D
Oversatt av: Neumann, Ute
ISBN/EAN: 9788275476003
Kategori: Krim og spenning
Omtale Plan D
Vinner av Stuttgart-prisen for beste tyske krimdebut 2011
 
Hva om DDR likevel ikke hadde gått under? Hva om den tyske gjenforeningen aldri hadde skjedd? Vi er i Øst-Berlin, året er 2011. Muren står fortsatt, Egon Krenz har klamret seg til makten i 22 år, men nå står DDR eller den Tyske Demokratisk Republikk på randen av sammenbrudd. Pengene staten har tjent på gassdistribusjonen østfra er blitt slukt av systemet, og et grått og skittent Berlin er i ferd med å knele under forurensningen fra millioner av den nye statsproduserte bilmodellen Phobos. Sosialismens siste håp er de planlagte økonomiske forhandlingene med Vest-Tysklands kansler Oskar Lafontaine. 

Da en tidligere rådgiver for myndighetene blir funnet hengt i skogen, og alle spor peker mot STASI og den politiske ledelsen, ser det mørkere ut for Øst-Tyskland enn noensinne. Hvis vesttyske medier får ferten i dette, vil DDRs dager endelig være talte. Med mindre politiinspektør Martin Wegener kan løse saken først, i drift gjennom Berlins forfalne gater sammen med sin vesttyske kollega Richard Brendel på jakt etter morderne.
 
Plan D var en av fjorårets store suksesser i Tyskland, og er allerede under oversettelse til en rekke språk.
 

Til toppen

Vinner av Stuttgart-prisen for beste tyske krimdebut 2011  
Anmeldelser Plan D

««Plan D» er skarp, spennende, satirisk og uhyre morsom. Krim blir ikke mye bedre enn dette. Ikke annen litteratur heller.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Enorm kraft, litterær fantasi og en kreativitet som vil fengsle og fascinere alle lesere. Plan D har alt du leter etter i en god thriller. Samtidig er den en storslått samfunnsroman – et komplett historisk og kulturelt portrett av et fiktivt DDR-samfunn i dag.»
Die Zeit

«En av de mest imponerende tyske debuter på lenge. En roman som kan settes på hyllen ved siden av Günther Grass’ Blikktrommen – så politisk og litterært intens er den.»
Westdeutsche Allgemeine Zeitung

«En enorm litterær utfordring, løst med utsøkt språklig stil. Plan D er et ironisk samfunnspanorama og en enestående spionthriller.»
Frankfurter Allgemeine Zeitung

«Både kraftfullt velskrevet og ytterst spennende, både alvorlig og underholdende, både politisk og privat, både brutalt og kjærlig. Du fortærer de 550 sidene grådig og sukker av skuffelse når du oppdager at denne litterære kraftprestasjonen allerede er over. Det er godt å se at Tyskland fortsatt kan produsere store forfattere.»
Neue Zürcher Zeitung

«En tysk thriller i verdensklasse.»
 Focus

«Årets beste tyske krim – en briljant idé og en fantastisk bok. Plan D gir oss ikke bare fiffige poenger, men en komplett helhet hvor alle detaljer er gjennomtenkt.»
Deutschlandfunk

«På nivå med John le Carrés store kaldkrigsromaner. Leseren drives fremover gjennom en verden som er merkelig velkjent, men også fremmed og fryktelig.»
Westdeutscher Rundfunk

«Totalt overbevisende. Urban er en mester i litterær komposisjon.»
Spiegel

«En dypt underholdende dystopi: fengslende som en thriller og smart som en satire.»
Berliner Zeitung

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: