Plan og samfunn (Heftet)

System, praksis, teori

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 344
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202587338
Kategori: Statsvitenskap
Fag: Samfunnsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Plan og samfunn

Plan og samfunn gir en oversiktlig og oppdatert framstilling av norsk planlegging, ti år etter at plan- og bygningsloven av 2008 ble vedtatt. I løpet av disse årene har planlegging blitt et stadig viktigere redskap for å forme samfunnsutviklingen og skape bærekraftige og gode steder, byer og regioner.

Innledningsvis gir boka en historisk introduksjon til planlegging som virksomhet og viser oppbygging og sammenhenger i det norske plansystemet. Deretter drøfter forfatterne sentrale plantema, som miljømessig og sosial bærekraft, bykvalitet, medvirkning fra innbyggere og interessenter, og markedsbasert planlegging. Endelig presenteres nyere planteoretiske og metodiske tilnærminger til planlegging, som også benyttes til å drøfte og kaste lys over en norsk plankontekst.

Boka retter seg mot forskere, studenter, folkevalgte og et planinteressert publikum. Bokas forfattere har bakgrunn både fra planfaglige forsknings- og utdanningsmiljøer og fra norsk planpraksis. Sammen utviser de en faglig bredde som er godt tilpasset planlegging som en genuint tverrfaglig aktivitet.

Til toppen

Flere bøker av Nils Aarsæther, Eva Falleth, Torill Nyseth og Ronny Kristiansen: