Planterevolusjonen (Innbundet)

Forfatter:

Kristin Gjerpe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 244
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Plant Revolution
Oversatt av: Gjerpe, Kristin
ISBN/EAN: 9788202568481
Kategori: Naturvitenskap
Omtale Planterevolusjonen

Er planter bedre problemløsere enn mennesker? Stefano Mancuso mener det, og i Planterevolusjonen gir han en overbevisende vitenskapelig begrunnelse.

Planter utgjør 80 prosent av alt levende på jorden, og likevel er det så lett å glemme at disse små, unnselige organismene ikke bare er ansvarlig for livsviktig oksygen, men også for mye vi tar for gitt i vårt moderne liv: medisin, mat og fossilt brennstoff.

Stefano Mancuso, en av verdens ledende forskere på plantenes nevrobiologi, viser i denne boken plantenes overraskende evne til innovasjon, til å huske og å lære, og dermed vise oss kreative løsninger på de mest presserende teknologiske og økologiske problemer vi står overfor i dag. Til tross for at planter verken har hjerne eller et sentralnervesystem, «leser» de i enda større grad enn dyr sine omgivelser. De utforsker effektivt og reagerer raskt på mulige ytre farer, og takket være deres desentraliserte kommandolinjer er de i stand til å huske tidligere farlige situasjoner og tilpasse seg nye omstendigheter.

Til toppen

Flere bøker av Stefano Mancuso:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: