Pol Pot (Heftet)

Historien om et mareritt

Forfatter:

Poul Henrik Poulsson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 576
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Pol Pot - History of a Nightmare
Oversatt av: Poulsson, Poul Henrik
ISBN/EAN: 9788202283391
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Pol Pot
Pol Pot er mannen bak et av de mest beryktede terrorregimer verden har sett. Under hans lederskap ble befolkningen i Kambodsja tvangsflyttet og sultet til døde i et forsøk på å skape et kommunistisk samfunn. Utallige mennesker ble fengslet, torturert og henrettet - angivelig fordi de var fiender av Røde Khmers revolusjon.

Da Pol Pot kom til makten i 1975 ble han et forbilde for venstreradikale grupperinger i Europa, ikke minst i Norge. I dag er han uløselig forbundet med stablene av hodeskaller i de så kalte dødsmarkene. I løpet av de fire årene Pol Pots Røde Khmer regjerte i Kambodsja, døde minst én million mennesker som en direkte følge av myndighetenes politikk.

Hvordan kunne en drøm om et rettferdig samfunn forvandles til et av menneskehetens verste mareritt? For å finne svaret på spørsmålet, har den britiske journalisten Philip Short reist på kryss og tvers i Kambodsja i en årrekke, han har intervjuet ledere i Røde Khmer og besøkt arkiver over hele verden. I denne biografien forteller han den ufattelige beretningen om Pol Pots vekst og fall på en måte som aldri er blitt gjort før.

Til toppen