Polarlegen (Innbundet)

historien om Henrik Greve Blessing og Fram-ekspedisjonen 1893-1896

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 255
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205486102
Kategori: Biografier og memoarer
Omtale Polarlegen
Den fascinerende historien om hvordan Fridtjof Nansens polarlege ble narkoman under Fram-ekspedisjonen.

Henrik Greve Blessing (1866-1916) var lege og botaniker på Fridtjof Nansens berømte «Fram»-ekspedisjon. Ekspedisjonen varte i tre år. Det siste året foretok Blessing en skjebnesvanger handling - han begynte å forsyne seg av morfinen og kokain i medisinskapet. Det ble begynnelsen på et liv som narkoman.
............... Henrik Blessing skrev detaljerte dagbøker hele sitt liv, og førte en omfangsrik korrespondanse. Materialet vitner om den håpløse kampen både Blessing og hans kolleger og venner kjempet for å få ham ut av misbruket. Mest tålmodig var Nansen, som hjalp Blessing utallige ganger, både med veiledning, vennskap og ikke minst økonomisk.
............. Blessings historie er et autentisk tidsbilde og et interessant innblikk i hvordan man oppfattet narkotikaavhengighet og prøvde å behandle den for 100 år siden.
Kaare R. Norum (f. 1932) er lege og ernæringsekspert. Han har laget en rekke fjernsynsproduksjoner om mat og ernæring. Norum er professor emeritus ved Institutt for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo, og var rektor ved Universitetet i Oslo fra 1999 til 2001.

Til toppen

Andre utgaver

Polarlegen
Bokmål Ebok 2015