Politikk og makt (2012) (Heftet)

Politikk og menneskerettigheter

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 456
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202352479
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Politikk og menneskerettigheter
Nivå: Vg2, Vg3
Komponent: Grunnbok
Omtale Politikk og makt (2012)
Elevene skal opparbeide et grunnlag for å delta i en faglig interessant diskusjon og refleksjon rundt viktige samfunnsspørsmål. Grunnlaget legges i gjennomgangen av begreper i faget, som politikk, makt, demokrati, og menneskerettigheter.

Begrepene flettes inn i gjennomgangen av viktige politiske strukturer og prosesser – både nasjonalt og internasjonalt. Til slutt i hvert kapittel trekkes det fram sentrale problemstillinger innenfor temaene og presenterer argumenter for ulike syn.

Boken inneholder en rekke nyere perspektiver og løfter fram menneskerettighetenes betydning nasjonalt og internasjonalt i et eget kapittel. Internasjonale politiske spørsmål har bred dekning, også nyere hendelser: finanskrise, EU i krise, den arabiske våren, ustabiliteten i Pakistan, utfordringene fra Iran, de nye vekstøkonomiene i øst og sør.

Gratis elevnettsted med lydbok og begrepsbank
Nettstedet er gratis og uten innlogging. Her finner elevene ulike arbeidsoppgaver, interaktive oppgaver, sammendrag av kapitlene, lydfiler av teksten i boka, utdypende bakgrunnsstoff og en begrepsbank med definisjoner og forklaringer.

Gratis lærerressurser på nett
Lærerressursene er gratis, men krever innlogging. Her finner læreren forslag til årsplan, undervisningsopplegg og prøver.

Til toppen

Andre utgaver

Politikk og makt (2012)
Nynorsk Heftet 2012

Flere bøker av Axel J. Mellbye: