Politisk økologi (Heftet)

miljø, mennesker og makt

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 289
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215026527
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Politisk økologi
Over hele verden pågår det konflikter om bruk og vern av miljø og naturressurser. Politisk økologi er en tverrfaglig forskningstradisjon for studier av årsaker til slike konflikter, der det spesielt legges vekt på å studere maktforhold.
2. utgave av «Politisk økologi» er oppdatert og har mye nyskrevet tekst. Et nytt kapittel handler om norske klimasatsinger i det globale Sør.

Begge forfatterne har omkring 30 års erfaring med forskning om miljø og samfunn i Afrika og Norge. De bruker eksempler fra sin egen forskning for å demonstrere hvordan politisk økologi kan forstås og anvendes.

Sagt om «Politisk økologi»:

Boken er praktisk og politisk, provokerende og præcis. Benjaminsen og Svarstad demonstrerer, at sandhedens modsætning ikke er falskhed, men forsimpling, og forklarer, hvorledes politisk økologi giver os analytiske instrumenter til at forstå klodens mest akutte og komplekse problemer. Bogens mange eksempler på sammenhænge mellem miljø, mennesker, og magt understreger, at dette er ikke blot «de andres problem»; det gælder os alle. PROFESSOR CHRISTIAN LUND, KØBENHAVNS UNIVERSITET

Til toppen

Andre utgaver

Politisk økologi
Bokmål Ebok 2019