Pompeii (Innbundet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 334
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Pompeii
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202234638
Kategori: Krim og spenning
Omtale Pompeii

Pompeii er en historisk thriller der naturkreftene spiller den viktigste rollen og forfatteren skaper en sjeldent fortettet stemning frem mot den uunngåelige katastrofen. Med skarpt blikk observerer han også det romerske samfunnet, forholdene mellom slave og herre, de politiske intrigene og umulig kjærlighet.

Bokas handling foregår i løpet av fire dager, de to dagene før utbruddet fra Vesuv og de to dagene utbruddet varer. Vi følger ingeniøren Marcus Attilius som blir sendt til Campania for å få orden på vannforsyningene. Det er noe feil på ”vannledningen” til Aqua Augusta, kilden som skaffer friskt vann til en kvart million mennesker i området langs Napoli-kysten. Attililus´ forgjenger har forsvunnet sporløst og nå må den unge ingeniøren alene sørge for at området ikke blir tørrlagt. Han beregner at feilen må ligge i fjellsiden ved Vesuv, og går til admiralen og vitenskapsmannen som har det militære ansvaret for området, Plinius, og lover ham å finne feilen før vannet tar slutt. Jakten på feilen i vannforsyningene bringer Attilius i nærkontakt med naturkrefter selv ikke verdens eneste supermakt kan kontrollere.

Orig.tittel: Pompeii

Oversatt av Monica Carlsen

Les utdrag fra boken [pdf]

Anmeldelser:"..en forrykende thriller".."Noen bedre følgesvenn til et besøk i Pompeii enn denne boken, er det vanskelig å tenke seg."
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

"Dette er rett og slett et usedvanlig godt stykke inspirert litterært håndverk av en av genrens mestere."
Jon H. Rydne, VG
Les hele anmeldelsen

Til toppen

Andre utgaver

Pompeii
Bokmål Heftet 2010

Flere bøker av Robert Harris:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: