Positive tanker er bullshit (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 187
Forlag: Lene Sofie Arnesen
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269188301
Kategori: Selvutvikling
Omtale Positive tanker er bullshit
- Er du en fighter som er lei av å være sterk?
- Skiller du på hva som er positivt og negativt med dine tanker?
- Synes du det er vanskelig å akseptere deg selv når du har det vondt og vanskelig?

Om du undertrykker vonde tanker og følelser over tid, vil kroppen brutalt si i fra. Forfatter og gestaltterapeut Lene Sofie Arnesen reagerer på hvordan mange mennesker definerer hva som gjør vondt og er ubehagelig som negativt og det som er godt og føles behagelig som positivt.
- Det er som å høre at det som er negativt er feil og det som er positivt er riktig, hevder hun. Det kan være skummelt for din selvfølelse, for da rommer du kun den sterke og positive siden ved deg selv. Gjennom boka tar hun et oppgjør med tenk - positivt - trenden.

Lene Sofie har utviklet bildet om «psykiske muskler» som hjelper deg å se hvordan du kan akseptere den sårbare siden ved deg selv. Dette bildet er en rød tråd i boka, der du ser verdien i å styrke dine psykiske muskler for å få en sunn selvfølelse. Ved å styrke dine psykiske muskler blir du mer robust og tilstedeværende i ditt liv. I boka deler hun på en ekte og nær måte flere lærerike terapihistorier om mennesker som utad virker sterke og som lenge har prøvd å håndtere sine vonde følelser og tunge tanker på egenhånd. De har skammet seg og holdt det sårbare for seg selv helt til det har utviklet seg til angst - og depresjonslignende symptomer. Sammen med terapeuten Lene Sofie får de hjelp til å bli kjent med sine sårbare sider. I boka møter du Merete som ikke tror at hennes nærmeste vil takle at hun ikke bare er sterk - der tar hun grundig feil! Du får møte Rolf som er vant til å sette på seg maska og smile til sine omgivelser, selv om han har det vondt inni seg. Et terapiarbeid endrer hans måte å vise hvordan han har det på. Du vil lese om Lars, som ikke klarer å dele sine tunge tanker med ektemannen. Han begynner å male bilder, der han deler sine vonde følelser og tanker.

Til toppen

Andre utgaver

Positive tanker er bullshit
Bokmål Ebok 2021