Praksisstudier i lærerutdanninga (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 274
Forlag: Fagbokforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245021950
Kategori: Pedagogikk
Omtale Praksisstudier i lærerutdanninga
Alle lærerstudenter vet hvor viktig det er med praksis i skolen når en skal lære å bli lærer. Så hvorfor finnes det så få bøker om praksis?

Dette er den første pensumboka beregnet på lærerstudenter som drøfter praksis. I boka belyser forfatterne hva det vil si å være lærer, hvordan studentene skal balansere forholdet mellom teori og praksis, hvordan praksisveiledninga fungerer, hvilke læringsredskaper som finnes i praksis, og hvordan du kan lære å bygge opp gode relasjoner til både kollegaer og elever. Forfatterne legger opp til at du som lærerstudent skal være godt forberedt til praksisstudier, få et rikt utbytte av praksisperiodene og ha gode forutsetninger for å kunne reflektere i etterkant både alene og sammen med andre.

Forfatterne har tidligere publisert boka Lærerstudenten i møtet mellom teori og praksis. Torunn Klemp er førsteamanuensis i pedagogikk ved NTNU, Institutt for lærerutdanning og har lang erfaring som lærer, lærerutdanner og leder innenfor høyere utdanning. Hun har forsket på lærerstudentenes refleksjonsskriving, praksisopplæring og samspillet mellom universitet og praksisfelt. Dette er publisert i bøker, bokkapitler og artikler.

Vivi Nilssen er professor i pedagogikk ved NTNU, Institutt for lærerutdanning og har lang erfaring som lærer, praksislærer og lærerutdanner. Mange års forskning på begynneropplæring, praksisopplæring, praksislærerrollen og samspillet mellom universitet og praksisfelt er publisert i bøker, artikler og bokkapitler.

Til toppen