Praktisk krise- og beredskapsledelse (Heftet)

etablering av beredskap, potensialbasert, beredskapsledelse, proaktiv stabsmetodikk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 358
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215020686
Kategori: Teknologi, transport og landbruk
Omtale Praktisk krise- og beredskapsledelse
Når en organisasjon rammes av en krise- eller beredskapssituasjon, må den handle rasjonelt, forutsigbart og strukturert. Dette sikres best gjennom en metodisk og tilpasset analytisk tilnærming til uønskede hendelser på alle nivå i organisasjonen.


Denne boken beskriver en effektiv, praktisk og velprøvd arbeidsmetodikk som sørger for at organisasjonen handler koordinert, og at ledelsen tenker, prioriterer og kommuniserer riktig under utøvelse av krise- og beredskapsledelse på taktisk, operasjonelt og strategisk nivå.

Det er i krise- og beredskapssituasjoner avgjørende å handle slik at man styrker organisasjonens beredskapsevne, og motvirker naturlige menneskelige reaksjoner som svekker denne. Bruk av Proaktiv stabsmetodikk sikrer dette.

Proaktiv stabsmetodikk er benyttet under krise- og beredskapssituasjoner i petroleumsindustrien siden begynnelsen av 1990-tallet, og er senere videreutviklet og overført også til andre industrier. De gode erfaringene med metodikken har bidratt til at proaktiv håndtering av krise- og beredskapssituasjoner er blitt myndighetspålagt i all petroleumsvirksomhet.

Eksemplene i boken er hentet fra petroleumsindustrien, maritim industri, landbasert industri, frivillige organisasjoner og fra det offentlige, men vil med enkelhet kunne overføres til alle organisasjoner uavhengig av størrelse eller kompleksitet.

Bokens målgruppe er ledere og personell som har oppgaver i en beredskapsorganisasjon, samt personer tar utdanning innen fagfeltet krise- og beredskapsledelse.

Til toppen

Andre utgaver