Presten og ateisten av Didrik Søderlind og Stian Kilde Aarebrot (Ebok)
Ebok

Presten og ateisten (Ebok)

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.75 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vårt land forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282821087
Kategori: Dokumentar og fakta og Religion
Omtale Presten og ateisten
Kan ateister ha religiøse opplevelser? Hva skjer med en kristen når Jesus ikke lar høre fra seg?
Stian Kilde Aarebrot er prest. Didrik Søderlind er ateist. De er kompiser. Hvordan har det seg at de, som har mye annet til felles i livet, har så forskjellig livssyn?
Gjennom brevskriving blir de bedre kjent med hverandre og hva de tror på. De går til skriftemål, Søderlind utfordres til å be mens Aarebrot må faste fra all bønn. De forsøker både å sette seg i hverandres sted og å sette hverandre fast gjennom utfordrende spørsmål. Vi får lese om en prest som har hatet Gud og en ateist som egentlig synes det kunne vært litt ålreit å tro.
Dette er ikke en debattbok. I stedet er det en samtale i et ingenmannsland mellom skyttergravene som preger ordskiftet om religion. Det er en åpenhjertig dialog om tro og tvil, savn og håp.
Stian Aarebrot er kristen. Han er prest og daglig leder av nettverket Substans, som prøver å omsette kristen tro til handling. Han er blant annet forfatter av Bli hos meg (2007), som handler om gudsnærvær.
Didrik Søderlind er ateist, rådgiver i Human-Etisk Forbund og redaktør av tidsskriftet Humanist. Han har skrevet mye om religion, blant annet i boken Kristen-Norge: En oppdagelsesreise (2010).
De er begge spaltister i Vårt Land.

Til toppen

Flere bøker av Didrik Søderlind og Stian Kilde Aarebrot: