Prinsesse Bari av Hwang Sok-Yong (Ebok)
Ebok

Prinsesse Bari (Ebok)

Forfatter:

Jarne Byhre (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Barideki
Oversatt av: Byhre, Jarne
ISBN/EAN: 9788281693272
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Prinsesse Bari
Ungjenta Bari blir født i Nord-Korea, men for sine foreldre, som ønsket seg en sønn, er hun bare en byrde. Etter å ha mistet sin familie i 1990-årenes sult- og flomkatastrofer må hun flykte fra landet. Hun søker tilflukt i Kina, før hun smugles videre med skip til London, hjertet i det gamle britiske imperiet som i kjølvannet av 11. september og Irak-krigen syder av etniske, religiøse og språklige spenninger. Omgitt av illegale innvandrere fra hele verden, tar Bari seg jobb som massøse. Men hun kan mer enn å lindre fysiske plager. Fra sin bestemor har hun arvet evnen til å sette seg inn i andre menneskers lidelse, og til å reise gjennom drømmer til fortiden og fremtiden. Mens hun selv utsettes for ulidelige prøvelser etter å ha mistet mann og barn, tyr den unge kvinnen fra verdens utkant til eldgammel koreansk sjamanisme for å finne livseliksiren som kan bringe fred og forsoning til døde og levende.

Til toppen

Sterk og eksepsjonelt lesverdig
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
Anmeldelser Prinsesse Bari

«I tillegg til å tegne et utrolig fascinerende og meget lærerikt bilde av vanlige nordkoreaneres hverdagsliv på åtti og nittitallet, er «Prinsesse Bari» en roman om flukt – om hvilke enorme strabaser en flyktning kan ha vært gjennom før hun havner som illegal innvandrer i Vesten... Prinsesse Bari er en overbevisende bok om livskraft og lidelse, urett og overlevelsesvilje – en roman som på dypt humanistisk vis utvider synet på dine medmennesker. Oversetter Jarne Byhre ser ut til å ha gjort en svært god jobb med den tidvis drømmepoetiske, tidvis beskrivende originalteksten.»
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

«Sterk og eksepsjonelt lesverdig.»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Hwang Sok-Yong fletter sammen eventyr, storpolitikk og livsvilje i et brutalt vitnesbyrd om verdens urettferdighet... Når han skriver om sult, fattigdom og undertrykkelse i Nord-Korea, stoler jeg på stemmen som forteller... Prinsesse Bari er oversatt av Jarne Byhre. Han må ha hatt en svært krevende oppgave med å tilgjengeliggjøre boken for norske lesere. Han har gjort en glimrende jobb.» 
Anne Cathrine Straume, NRK

«Medrivende om menneskesmugling og magi. (...) Boka er konstruert som en gjenfortelling i moderne nøkkel av et klassisk koreansk eventyr om en prinsesse Bari. De ulike planene skaper fruktbar dybdevirkning. (...) Boka er også en sterk samtidskildring av kulturmøter vi ikke vanligvis opplever. Sok-Yong har skapt en fortelling med sterk appell, overbevisende oversatt fra koreansk av Jarne Byhre.» 
Jon Rognlien, Dagbladet

Til toppen