Produktiv motivasjon i arbeidslivet (Heftet)

Forfatter:

, og

Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 324
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Oversatt av: Holmes, Inger Sverreson
ISBN/EAN: 9788202394738
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Fag: Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Produktiv motivasjon i arbeidslivet

Hva vet vi om hva som motiverer medarbeidere? Ved å presentere ulike motivasjonsteorier og forskningsfunn relatert til disse teoriene, gir denne boken en forståelse av hva som skal til for å motivere ansatte, og dermed fremme organisasjoners effektivitet. Den inkluderer forskning gjennomført på både individ- og arbeidsgruppenivå, og beskriver en rekke nye interessante og viktige forskningsfunn. For eksempel drøfter den hvordan man kan best utforme jobber for at de skal være mest mulig motiverende, og hvilken betydning motivasjonsklimaet på jobb har for kvaliteten på ansattes motivasjon og prestasjon.

Produktiv motivasjon i arbeidslivet tar ikke bare for seg hvordan man kan motivere medarbeidere, men også hvordan man kan demotivere dem. For eksempel handler et kapittel om usunne arbeidsbetingelser i organisasjoner og om ineffektive og destruktive ledere som demotiverer sine medarbeidere. Boken skiller mellom ulike typer av motivasjon (indre, ytre og prososial motivasjon), og presenterer forskning som indikerer at organisasjoner bør søke å fremme de ansattes indre og prososiale motivasjon, fremfor ytre motivasjon, i jobbsammenheng.

Produktiv motivasjon i arbeidslivet er grundig faglig og forskningsmessig forankret, og spesielt nyttig for ledere, konsulenter og studenter i organisasjon og ledelse.

Til toppen