Profesjon og organisasjon (Heftet)

en bok for profesjonsutøvere og de som skal lede dem

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 355
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245032727
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Profesjon og organisasjon
Dette er en bok for profesjonsutøvere og de som skal lede dem. Den dekker områder som er viktig å ha kunnskap om for å forstå og mestre utfordringer i dagens arbeidsliv, uansett profesjon:
Forventninger til profesjonsutdannede Profesjon og profesjonalitet Skjønn og autonomi Individuell og felles læring - lærende virksomheter Kultur og verdier - arbeidslivet i Norden Styringsformer og ytringsfrihet - tillit og ansvar Dømmekraft, dilemmaer og integritet Lærende møter og samtaler - konstruktiv kommunikasjon Ledelse og profesjonsutøvelse Profesjonsutvikling og profesjonelle læringsfellesskap Teori og kunnskap i praksis - profesjonell klokskap Eksempler fra ulike virksomheter og sektorer, blant annet utdanning og oppvekst, helse og omsorg, forvaltning, teknologi og politi
Målgruppen er studenter ved profesjons- og ledelsesutdanninger, ulike etter- og videreutdanninger, samt profesjonsutøvere og ledere som ønsker å reflektere over og forbedre egen praksis.
Den kan også være til nytte om man rett og slett ønsker å oppdatere seg, og for forskere som arbeider opp mot praksisfeltet.
De fleste kapitlene er enten nyskrevet eller omskrevet fra tidligere utgave.
Innholdsfortegnelse og bokutdrag Last ned omslag
Eirik J. Irgens er professor i utdanningsledelse ved NTNU. Foruten å være utdannet lærer med tilleggsutdanning i språk, økonomi og ledelse, har han doktorgrad fra Copenhagen Business School, hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Trondheim og Master in Education fra University of California, Davis. Irgens har arbeidet som lærer, som opplæringsleder i industrien, som professor i kunnskapsledelse og med organisasjons- og lederutvikling i privat og offentlig sektor.

Til toppen

Andre utgaver

Profesjon og organisasjon
Bokmål Heftet 2007

Flere bøker av Eirik J. Irgens: