Profesjonspedagogikk (Heftet)

profesjonsretting/yrkesretting av pedagogikk og didaktikk

Forfatter:

David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 297
Illustratør: Keeping, David
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205494503
Kategori: Pedagogikk
Omtale Profesjonspedagogikk
Profesjonspedagogikk viser hvilken pedagogisk kompetanse lærere trenger for å gi god opplæring i profesjons- og yrkesfag.

Ann Lisa Sylte mener en viktig årsak til det høye frafallet i videregående opplæring er at teori er løsrevet fra praksis. Ser elevene selv nytteverdien av kunnskapen, øker deres motivasjon og læring. Forfatteren er derfor opptatt av hvordan læreren knytter teori til praksis.
Boka viser hva profesjonspedagogikk er, hvilken pedagogisk kompetanse læreren trenger for å legge til rette for elevenes læring, hvordan det pedagogiske arbeidet kan gjøres i praksis, og hvorfor profesjonspedagogisk kompetanse er viktig.
Profesjonspedagogikk er induktivt oppbygd, med en praksisnær innføring i første del, og en mer teoretisk fordypning i andre del. Denne nye utgaven er ajourført og oppdatert i forhold til relevante styringsdokument, bl.a. endringer i vurderingsforskriften for videregående opplæring.
Boka henvender seg til studenter ved PPU og yrkesfaglærerutdanningen, lærere i profesjonsutdanninger og andre som er opptatt av profesjons- og yrkesretting for å gjøre opplæringen bedre og redusere frafallet.

Til toppen