Prosjekt (Innbundet)

strategi, organisering, ledelse og gjennomføring

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 417
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215014241
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Prosjekt
Prosjektledelse benyttes i dag på stadig nye områder, både i industrien og i samfunnet for øvrig. Man kan nærme seg et prosjekt fra ulike perspektiver.

Forfatterne av denne boken har i en årrekke vært opptatt av å betrakte prosjekter som økonomiske transaksjoner - et perspektiv som gjør at man lettere kan belyse viktige sider som organisering, ledelse, innovasjon og den forretningsmessige siden av prosjektarbeidet.

Denne reviderte utgaven gir en oppdatering av den senere tids utvikling i prosjektfaget. Dette innebærer blant annet et økt fokus på kontrakter, inkludert IT-kontrakter, og på arbeidet med prosjektstrategier og strategisk håndtering av usikkerhet.

Organisering av prosjektarbeid er en viktig del av prosjektfaget. I de første utgavene av boken var hovedfokus på den eksterne organiseringen, dvs. organisering av prosjektarbeidet i forhold til eksterne aktører som basisorganisasjonen, kunden etc. I den nye utgaven er det lagt mer vekt også på den interne organiseringen av prosjektarbeidet. Dette omfatter bl.a. teamarbeid, organisering av team og teamledelse eller coaching.

Boken bygger på en bred litteraturgjennomgang, forfatternes egne forskningsarbeider, samt lang erfaring fra næringslivet.

Prosjekt er først og fremst skrevet for studenter ved høyskoler og universiteter, men boken er også godt egnet som faglig utgangspunkt for ledere og prosjektledere.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Johs. Kolltveit, Jon Lereim og Torger Reve: