Psykiatri (Heftet)

Kunnskap, forståelse, utfordringer

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279501312
Kategori: Psykiatri
Omtale Psykiatri

Psykiatri er den eneste boka i sitt slag som tar for seg hele livsløpet i behandlingen av ulike psykiske lidelser og tilstander.

Boka består av tre deler. Del I gir en innføring i psykiatrisk tenkemåte og ulike behandlingsformer, og danner grunnlaget for den kliniske fremstillingen i del II, som er bokas hoveddel. I denne delen følger oppbyggingen i hovedsak strukturen i den gjeldende diagnoselisten ICD-10. Det skarpe skillet mellom «nevroser» og «psykose» som var vanlig tidligere, er nå opphevet, slik det også er i andre internasjonale diagnosesystemer. I del III knyttes de psykiske lidelsene tydeligere til strukturer og endringer i samfunnet.

Individuell plan er behandlet som en egen del og medikamentlæren er integrert i de øvrige kapitlene. Betydningen av psykiatritjenesten i kommunene, empowerment og brukermedvirkning er utdypet og understreket.

I denne tredje utgaven er lovendringene fra 2006 tatt inn. Den delen som omhandler oppbyggingen av den psykiatriske helsetjenesten og de ulike behandlingsnivåene er oppdatert. I den forrige og i denne utgaven har kommunehelsetjenesten gjennomgående fått en større plass og omtale.

Til toppen

Andre utgaver

Psykiatri
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Knut Engedal og Jannike Engelstad Snoek: