Psykofarmaka (Heftet)

Medikamentell behandling av psykiske lidelser

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 592
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202453862
Kategori: Psykiatri
Fag: Medisin, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Omtale Psykofarmaka

Boken omtaler alle psykofarmaka som er markedsført i Norge, og også enkelte andre legemidler som er av særlig interesse.Det har skjedd mye innenfor psykofarmakologi og biologisk psykiatri siden forrige utgave av Psykofarmaka kom ut i 2006. Mange nye psykofarmaka har kommet til. Vi har fått mer innsikt i årsakene til psykiske lidelser, og vi vet mer om legemidlenes virkning, bivirkninger og hvordan de best kan brukes.

Bokens 19 kapitler er ordnet i tre hoveddeler. Den første delen gir et generelt grunnlag for å forstå legemidlenes virkemåte, både fysiologisk og klinisk. Den andre delen går grundig inn på legemiddelgruppene og de enkelte legemidlene. De enkelte legemidlenes virkningsmekanismer, farmakokinetikk og kliniske egenskaper blir omtalt, i tillegg til indikasjoner, dosering og bivirkninger. Den tredje delen gjennomgår de enkelte psykiske lidelsene med tanke på årsaksforhold, angrepsmål for medikamentell behandling og praktisk gjennomføring av behandlingen.

Boken henvender seg først og fremst til psykiatere og allmennpraktiserende leger. Også psykologer, farmasøyter, sykepleiere og andre med interesse for biologisk psykiatri og legemiddelbehandling vil ha utbytte av boken.

Til toppen

Du vil kanskje også like