Psykologi (Heftet)

en introduksjon

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 265
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205405295
Kategori: Psykologi
Omtale Psykologi
Boken gir en innføring i de grunnleggende områdene innenfor psykologifaget, fra psykologiens historie og forskningsmetoder til sosialpsykologi og klinisk psykologi.

Psykologi er et vidtfavnende fagområde. Mennesket tenker og handler i sosiale og kulturelle sammenhenger, men all tenkning og handling forutsetter en kropp og en hjerne. Dette plasserer psykologien i det faglige landskapet mellom samfunnsvitenskapene og de biologiske og medisinske fag.
Siktemålet er å gi en fremstilling av hva som i dag er forskningsfronten i psykologifaget.
Boken er en revidert versjon av Psykologi: En introduksjon, utgitt i 1997. Den nye utgaven er modernisert og oppdatert, og mye nytt stoff er lagt til.
Målgruppen er universitets- og høgskolestudenter som ønsker en balansert og faglig oppdatert innføring i psykologi. Boken er også relevant for fagfolk som arbeider med faglige og praktiske problemstillinger der psykologi inngår.
Psykologi: En introduksjon er redigert av professor Frode Svartdal, Universitetet i Tromsø. Bidragsyterne er alle tilknyttet Institutt for psykologi, Universitetet i Tromsø.

Til toppen

Flere bøker av Frode Svartdal: