Psykologi i praksis (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 352
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205415720
Kategori: Psykologi
Omtale Psykologi i praksis
Boken handler om hvordan psykologisk kunnskap kommer til nytte i forståelsen av temaer og problemer med stor allmennmenneskelig og samfunnsmessig betydning.

Eksempler er - stress og helse - søvn og søvnproblemer - smerte - spiseforstyrrelser og overvekt - sosial kompetanse og atferdsvansker- skolevegring- depresjon - psykoser
Boken viser hvordan moderne psykologi kan hjelpe oss til å forstå og forholde oss til disse temaene.
Bidragene er samlet i fire deler. Den første omhandler helsepsykologi, den andre fokuserer på personen i et utviklingspsykologisk perspektiv, mens tredje del omhandler psykiske avvik og lidelser. Siste del tar for seg ulike temaer knyttet til anvendelse av psykologisk kunnskap i komplekse sammenhenger.
Psykologi i praksis springer ut av revisjonsarbeidet med Psykologi: En introduksjon. Mens Psykologi: En introduksjon er en tradisjonell innføringsbok, er Psykologi i praksis en fremstilling som integrerer basale forskningsområder i en mer kompleks analyse av psykologiske fenomener. Hvert kapittel oppsummerer og diskuterer den forskningsmessige status på feltet. Alle kapitlene er nyskrevet for denne boken.

Til toppen

Flere bøker av Frode Svartdal: