Psykologi og psykiske lidelser (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 454
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205448544
Kategori: Psykologi
Omtale Psykologi og psykiske lidelser
Boken gir en grundig innføring i psykologifaget og i psykiske lidelser.

Boken er særlig tilpasset helse- og sosialfaglige utdanninger og viser hvilken betydning psykologisk kunnskap har for disse yrkesgruppene. Forfatteren stiller spørsmål som:
-.Hvordan utvikler vi oss fra fødsel til død?
-.Hvordan lærer, tenker og husker vi?
-.Hvordan kommuniserer vi med ord, blikk og berøring?
-.Hvordan håndterer vi stress og kriser?
-.Hvordan utvikler psykiske lidelser seg, og hvordan oppleves de av den enkelte?
-.Hvordan behandler vi psykisk sykdom?
Bokens første del gir en generell presentasjon av faget psykologi. Del 2 tar opp sentrale områder som utvikling, personlighet, følelser og motivasjon. Del 3 presenterer hjernen og nervesystemet, og sentrale tema som tenkning, persepsjon, læring, hukommelse, intelligens og språk. Del 4 omhandler mennesket i sosiale sammenhenger, mens del 5 omhandler helsepsykologi, stress og mestring. I bokens del 6 presenteres de mest utbredte psykiske lidelsene og behandling av psykiske lidelser.
Denne femte utgaven av boken gir et oppdatert bilde av hvor psykologien står i dag, samtidig som de klassiske retningene er med. Sammen med boken følger en digital arbeidsbok som inneholder pedagogiske og varierte oppgaver til hvert kapittel.
Det er utviklet en egen digital arbeidsbok og et foreleserbibliotek til Psykologi og psykiske lidelser. De digitale ressursene finner du her.

Til toppen

Flere bøker av Kjell Magne Håkonsen: