Psykopati (Heftet)

Forfatter:

, , og

Kirsten Hemmer (Oversetter)

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 222
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Psykopati
Oversatt av: Hemmer, Kirsten
ISBN/EAN: 9788245020038
Kategori: Psykiatri
Omtale Psykopati
Psykopati er i dagligtalen blitt synonymt med mennesker som begår kaldblodige og grusomme handlinger, for eksempel seriemord, terror og underslag i millionklassen. Denne boken går bakenfor de sensasjonelle fremstillingene og gir en faglig, men allment tilgjengelig introduksjon til psykopati hva er det, og hva kan vi gjøre med det?

Boken er skrevet og redigert av eksperter i psykopati med tilknytning til Skandinavia. Med utgangspunkt i aktuell forskning undersøker forfatterne sentrale spørsmål rundt psykopati, for eksempel hvordan psykopatiske personlighetstrekk kommer til uttrykk, og hvordan og hvorfor denne personlighetsforstyrrelsen utvikles. Forfatterne tar også opp praktiske spørsmål, som hvordan psykopati differensieres fra andre psykiske lidelser, hvordan man foretar en klinisk vurdering og utredning, hvilken rolle psykopati spiller i rettslige sammenhenger, samt hvordan man behandler og håndterer mennesker med psykopati.

Boken henvender seg til studenter og fagfolk innenfor psykologi, psykiatri, kriminologi, jus, sosialt arbeid og kriminalomsorgen, men også til andre interesserte lesere som ønsker å vite mer om psykopati.

Her kan du lese et utdrag fra boken og se innholdsfortegnelsen.

Til toppen