Pust for meg (Innbundet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 246
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205505667
Kategori: Romaner
Omtale Pust for meg

Kan man tilgi seg selv smerten man påfører andre? 

Anestesilegen Carla Ruud kjører fra Oslo til hjembygda for å besøke moren sin på pleiehjem. Med seg i bilen har hun den unge kvinnen Synne, som skal samme vei. I en isete sving mister Carla kontroll over bilen og de havner utfor en skrent. Carla opplever det store marerittet: Til tross for all sin erfaring gjennom et liv som akuttmedisiner, makter hun ikke å redde Synne. 

Cecilie Enger skriver fram en kompleks kvinne, en anerkjent lege og mor til voksne barn, som stiller spørsmålet: Kan man tilgi seg selv for den smerten man påfører andre? Pust for meg er en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Man kan holde ut smerte så lenge den har et formål, men hva når den ikke har det? Og den dagen man ikke lenger føler seg behøvd, hvem er man da?

Til toppen

Hennes lette, behagelige tone, forsterker den eksistensielle tyngden i tematikken, og gjør boka nesten umulig å lese og like umulig å legge fra seg.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Pust for meg
Bokmål Ebok 2017
Pust for meg
Bokmål Heftet 2018
Pust for meg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Pust for meg
Bokmål Lydbok-CD 2017
Anmeldelser av Pust for meg

«Hennes lette, behagelige tone, forsterker den eksistensielle tyngden i tematikken, og gjør boka nesten umulig å lese og like umulig å legge fra seg. Dette er bare så utrolig reflektert, gjennomarbeidet og velskrevet.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Velskrevet, varm prosa.» 
Guri Hjeltnes, VG

«Engers bok oppleves som frisk, nesten uventet original. Bortsett fra Ian McEwans nydelige Atonement (2001) kommer jeg ikke på så mange andre samtidsromaner som kretser så tett og konsekvent rundt den marerittaktige erfaringen av å ha påført andre ubotelig smerte.»
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

«Cecilie Enger fortjener mange lesere denne høsten.» 
Vebjørn Rogne, Bok365

Til toppen