Rabalder i barnehagen (Heftet)

om lavaffektive tilnærminger

Forfatter:

og

Ane Sjøbu (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 187
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beteendeproblem i förskolan
Oversatt av: Sjøbu, Ane
ISBN/EAN: 9788245025323
Kategori: Pedagogikk
Omtale Rabalder i barnehagen
Uro og krangling er en del av barnehagens hverdag. Stort sett lar problemene seg løse, men noen ganger blir man sittende fast i handlingsmønstre som forsterker konfliktene. Denne boka viser hvordan pedagoger og barnehagepersonale kan tenke og handle i en rekke utfordrende situasjoner.

Rabalder i barnehagen bygger på metoden lavaffektiv tilnærming, hvor følelsesregulering og tilpassing av krav er viktige faktorer. Forfatterne tar utgangspunkt i en rekke eksempler fra barnehagehverdagen, kobler dem med forskning, og presenterer 17 praktiske prinsipper som personalet kan ta utgangspunkt i for å forebygge og håndtere konflikter på en god måte.

Boka inneholder konkrete handlingsplaner for hva man kan gjøre når en konflikt er under oppseiling, utdypende studiemateriale samt et forord av Øyvind Kvello.

Rabalder i barnehagen inngår i en serie om lavaffektiv tilnærming for ulike målgrupper. Den henvender seg til ansatte i barnehagen og til studenter i barnehagelærerutdanningen.

Bo Hejlskov Elvén er psykolog og har lang erfaring med å veilede og utdanne pedagoger og omsorgspersonale i håndtering av problemskapende atferd. Han har skrevet en rekke bøker om lavaffektiv tilnærming og er en mye brukt foreleser. Han er også medlem av det svenske psykologforbundets etiske råd.

David Edfelt er psykolog og veileder. Han underviser ved Spesialpedagogiska institutionen ved Stockholms universitet, og veileder ved en rekke barnehager. Han har bakgrunn fra arbeid med lærevansker og nevropsykiatrisk problematikk ved Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm, og har skrevet en rekke bøker for førskolelærerutdanningen i Sverige.

Til toppen

Flere bøker av Bo Hejlskov Elvén og David Edfelt: