Rammeplanen (Heftet)

42 spørsmål fra barnehagens hverdag

Forfatter:

Astrid Manger (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 310
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Läroplanen, barnen och jag
Oversatt av: Manger, Astrid
ISBN/EAN: 9788202563851
Kategori: Pedagogikk
Fag: Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid
Nivå: Akademisk
Omtale Rammeplanen

I denne boken presenteres 42 aktuelle og spennende spørsmål fra pedagoger i svenske barnehager. Forfatteren reflekterer rundt disse spørsmålene og kobler dem til den svenske barnehagens læreplan. Leseren får konkrete råd som vil inspirere til videre utvikling av den pedagogiske virksomheten.

Denne norske boken er tilpasset en norsk barnehagehverdag og ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver. Boken har derfor et eget tillegg etter hvert av de 42 spørsmålene. Her får den norske barnehagelæreren koble egen praksis til de samme spørsmålene, og blir slik oppfordret til å tenke ut egne svar.

Boken henvender seg på denne måten til alle som er knyttet til norske barnehager og vil derfor være både en idebok og en håndbok for rammeplanen og det som rammeplanen bestemmer at en barnehagelærer skal gjøre. Boken henvender seg også til studenter og ansatte i SFO og skole, og kan være verdifull for barnehage- og skoleledere for å kunne følge hvordan et pedagogisk lederskap vokser fram.

For foreldre kan boken være et verktøy for å bli enda bedre kjent med barnehagens innhold og oppgaver, noe som er avgjørende for at en skal kunne medvirke i barns daglige lek, læring og utvikling i barnehagen.

Boken inneholder den nye norske rammeplanen: Forskrift om rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2017)

Til toppen