Raushetens grenseland (Innbundet)

"alle skal med"?

Forfatter:

Anja Cecilie Solvik (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 171
Illustratør: Solvik, Anja Cecilie
Forlag: Z-forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293187219
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Raushetens grenseland
Når Selma får en hjerneskade, møter moren hennes et annet samfunn enn det hun kjente før. Et samfunn som tar forbehold når det snakker om raushet, åpenhet, inkludering og mangfold. Mener vi virkelig at "alle skal med"?
Moren har en krevende lederjobb og har vært vant til at det å jobbe hardt er løsningen på det meste. Men i møte med den nye utfordringen har hun ingen strategier.
I prosessen oppsøker hun mennesker som deler av sine erfaringer med å ha omsorg for mennesker med spesielle behov. Alle har de sett andre sider av samfunnet.
De som deler sine refleksjoner er Paul Chaffey, Gerd Liv Valla, Lene W. Conradi, Bjarne Kjeldsen, Hilde Kolnes, Sigmund Ruud, Inger-Marie Kullerud og Lars Martin Tannæs-Fjeld.
De setter ord på hvordan det arter seg når livet ikke blir helt som du har forestilt deg. Om hverdager som krever planlegging på et nivå som får vanlige oppfatninger av tidsklemme og logistikkutforinger til å blekne.
Boka forteller om sorg og sårbarhet. Men også om forsoning, mestring og styrke i møte med samfunnets marginalisering av annerledeshet.
Kristin M. Botnmark er leder i et internasjonalt industrikonsern. Hun sier at erfaringen med å balansere et krevende lederansvar med de livsutfordringer som følger med å ha et barn med funksjonshemning, er en dimensjon hun etter hvert bærer med seg i alt jeg gjør.
Botnmark er cand.polit med hovedfag i sosiologi, og har også «sosiologbrillene» på når hun betrakter sitt eget og sin datters liv i møte med det samfunnet de begge er en del av.

Til toppen

Flere bøker av Kristin Molvik Botnmark: