Reformasjonen av Frank Aarebrot og Kjetil Evjen (Ebok)
Ebok

Reformasjonen (Ebok)

den store historien

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 7.04 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241915758
Kategori: Historie og Dokumentar og fakta
Omtale Reformasjonen
I år er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser på døren til slottskirken i Wittenberg. Dette ble starten på en periode med store omveltninger i Europa, både politisk og religiøst.
Forfatterne tar for seg forutsetningene for reformasjonen og dens revolusjonerende betydning for den vestlige verden i århundrene som fulgte. Bokens kapitler tar for seg hvert av de fem århundrene. Avslutningsvis diskuteres hvordan protestantismen i våre dager søker å tilpasse seg akselererende samfunnsendringer. Hvilken rolle spiller arven fra fortiden for den situasjonen kirken i dag befinner seg i?
Reformasjonen er selvsagt et teologisk opprør mot den katolske kirkens dominans i Europa, men den er også noe mer. Den ble er begynnelsen på sekulariseringen av samfunnene i Europa. En rent teologisk eller kirkehistorisk tilnærming gir ikke en fyllestgjørende bakgrunn for hvorfor reformasjonen kunne lykkes. Det politiske aspektet ved reformasjonen er vel så viktig, fordi det selvsagt handler om makt.

Til toppen

Andre utgaver

Reformasjonen
Bokmål Innbundet 2017
Reformasjonen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Frank Aarebrot og Kjetil Evjen: