Regnfrakken og selbuvotten (Innbundet)

Forfatter:

, og

Lina Lillejordet (Illustratør)

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 32
Illustratør: Lillejordet, Lina
Forlag: M&Q forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269050707
Kategori: Pekebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Regnfrakken og selbuvotten
Historien som rørte til tårer... En bok for barn fra 3-10 år.
Regnfrakken og selbuvotten
- et ønske om en leken barndom med undring og åpenhet.
Hva mener forfatterne når de spør om leseren vil være regnfrakk eller selbuvott?
Boka har sitt opphav i en tentamensoppgave skrevet i 1955 av ei jente på 13 år. Hun forfatter en rørende historie i dialogform om to uperfekte klær - og deres møte i glemmekassen på skolen. Regnfrakken er opptatt av sine feil og mangler, selbuvotten er optimist, vitebegjærlig og nysgjerrig. En sur vaktmester viser seg å være en truende motstander for plaggenes vennskap og jakten på selbuvottens tvillingsøster.
Barneboken handler om gryende vennskap, aksept for det uperfekte, optimisme, pessimisme og en påminnelse om å fokusere på mulighetene. Den tar et oppgjør mot dagens «bruk - og kastmentalitet» og gir oss et innblikk i hva som foregår på Fretex.
Forfatterens verdigrunnlag kommer tydelig fram - og rørte hennes to døtre, som fant historien 61 år senere. De valgte å dikte videre, på det som skulle bli en overraskelse og hedring av hovedforfatteren på hennes 75-årsdag høsten 2016.
Ved å snakke gjennom klær som ikke er perfekte, ufarliggjør man tema som kan være skamfullt og vanskelig å sette ord på. Forfatterne oppfordrer leseren til å bruke uttrykket «Hvem vil du være nå - selbuvott eller regnfrakk?»
Den første delen av boka bærer preg av datidens språk, noe som i seg selv kan være spennende. For hva betyr pjokk - fjols - og vitebegjærlig?
Bokas innhold favner store deler av barnehagens Rammeplan. Høsten 2016 startet et bokprosjekt i en FUS-barnehage i Akershus med boken som utgangspunkt. Flere lærere uttaler at boken med sine fargesprakende illustrasjoner og lekne detaljer gir leselyst og inspirasjon også for 10-åringer.

Til toppen