Regulering og standardisering (Heftet)

perspektiver og praksis

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 317
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215028934
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Regulering og standardisering
Normering og standardisering omfatter alt fra papirstørrelse, arbeidsmiljø og miljøstandarder til informasjonsteknologi og produksjonsprosesser.Normer og standarder er viktige i koordinering og samarbeid mellom mennesker og organisasjoner. De er redskaper for ledelse, organisering og kontroll. Anvendelse av standarder er en ganske ny form for regulering og er et viktig element i vår tids "globale orden" som vi ikke vil greie oss uten.

Hvordan utvikler ulike fagmiljøer normene, reglene og standardene, og hvordan fungerer disse som et bindeledd mellom samfunnets lovregler og den praktiske utførelsen?

Denne boken gir svar på dette. Første del av boken er analytisk, og drøfter normering og standardisering i spenningsfeltet mellom teoretisk og praktisk kunnskap. Andre del gir eksempler på praktisk anvendelse av standardisering innenfor områder som maritim transport i polare strøk, brannsikkerhet for risikoutsatte grupper, storulykkerisiko, kraftforsyning og IKT. I bokens tredje del finner du en drøfting av standardisering innen offshorevirksomhet.

Boken retter seg mot tilsynsforvaltning, myndighetskontakter i privat sektor, ledere og andre innen virksomheter som deltar i standardiseringsprosesser. Den er også godt egnet til undervisningsformål på master- og bachelornivå.

Bidragsytere:
Jan Fredrik Andersen, Paul Bang, Anders Haugland, Ole Andreas Hegland Engen, Espen Engtrø, Ove Tobias Gudmestad, Janne Hagen, Espen Masvik, Ove Njå, Jan Gunnar Røed, Ruth Østgaard Skotnes, Torill Tandberg og Petter Øgar.

Til toppen

Flere bøker av Preben H. Lindøe, Jacob Kringen og Geir Sverre Braut: