Relasjoner i psykisk helsearbeid (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 195
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215027906
Kategori: Psykiatri
Omtale Relasjoner i psykisk helsearbeid
Forandring og utvikling i psykisk helsearbeid skjer i relasjonen(e) mellom behandler(e) og klient(er), uansett hvilken behandlingsarena det dreier seg om og hvilken metode som brukes.
Gjennom arbeidet med det som skjer i relasjonen, kan man fremme helende prosesser og bidra til at klienten utvikler evnen til å fungere i hverdagen og blir bedre i stand til å takle vanskelige livssituasjoner. Boken viser hvordan relasjonsarbeidet både har en tilfriskende og en forebyggende side.

Forskergruppen i psykisk helsearbeid ved Høgskolen i Oslo og Akershus har gjennom flere år fokusert på relasjonsarbeidet både i forskning og undervisning og presenterer resultater av dette arbeidet ut fra kliniske, forskningsmessige og litterære perspektiver.

Boken er et viktig bidrag til utviklingen av fagfeltet psykisk helsearbeid.

Amy Østertun Geirdal er professor i sosialt arbeid og leder ph.d.-programmet i sosialt arbeid og sosialpolitikk, Institutt for sosialfag, Fakultet for samfunnsvitenskap, Høgskolen i Oslo og Akershus.
Sverre Varvin er professor i psykisk helsearbeid, Helsefakultetet SHA, Høgskolen i Oslo og Akershus. Han er psykiater og psykoanalytiker.


De øvrige bidragsyterne omtales i boken.

Til toppen

Flere bøker av Amy Østertun Geirdal og Sverre Varvin: