Relikvie av Arnt Olav Klippenberg (Ebok)
Ebok

Relikvie (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 469
Kopibeskyttelse: Ingen DRM
Filstørrelse: 5.37 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Jæren forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293913009
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Relikvie
Fasinerende spenningsroman fra vikingtiden

Året er 1066. Odd fra Berglyd er årmann på kongsgården i Eikundasund. En dag driver det i land et lik ved det gamle hovet på øya Eikund. Hvem er mannen? Er det en dauing? Hvor kommer han fra?

Ute i verden brygger det opp til storkrig om den engelske tronen. Kong Harald samler hæren for å dra til England. Han ber Odd bli med som leder av livgarden.
I Norge har Kvitekrist for lengst nedkjempet Odin og Tor. Over alt dukker det opp nye kirker. Disse blir pålagt å ha en relikvie i alterbordet. I Nidaros ligger en av de mektigste relikviene i kristenheten, Olavsskrinet med kroppen til Hellig-Olav. En pilegrim får med seg skinnbeinet til helgenkongen. Det skal få plass i en av de mange katedralene som reiser seg ved Midjarhavet. På dramatisk vis forsvinner relikvien før han når hjem til Sikiløy.

I Relikvie følger vi Odd i den livsfarlige jakten på Olavsbeinet. Den tar oss med til verdens midtpunkt - Jorsal, og til en krypt, dypt under katedralen i Rouen, der Hellig-Olav ble døpt.

Relikvie bygger løselig på sagaen om Orvar Odd, den berømte bueskytteren som har gitt navn til to eliteserielag i fotball (Odd og Rosenborg). Det er en frittstående og avsluttende roman.

Dette er nummer 3 i rekken av bøker om sagahelten Orvar Odd. Tidligere har Ormebitt (2019) og Steinulv (2020) gitt ut, alle av forfatter Arnt Olav Klippenberg.

Til toppen

Andre utgaver

Relikvie
Bokmål Innbundet 2021

Flere bøker av Arnt Olav Klippenberg: