Revir av Marius Ektvedt (Ebok)
Ebok

Revir (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.43 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203353017
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Revir
En godt voksen mann lever et anonymt liv. Han bor hjemme hos faren, og hver dag drar han på jobb. Inni ham bygger noe seg opp, noe som kanskje kan få fatale konsekvenser. Han bygger et rede i leiligheten, graver seg ned i et hull i skogen, og fantaserer om å kidnappe en jente.
"Revir" er en roman om et menneske tilsynelatende helt i sin egen verden. Ektvedt har en original og særegen litterær stemme, og "Revir" er ulik det meste annet du har lest. " 'Revir' er en bok preget av gjennomtrengende og ustoppelig gru. (...) Ektvedts gjennomførte ekstremisme skiller seg ut. Hovedpersonens vei mot å bli stadig mer farlig og mer forvirret kan minne om så vel Roman Polanskis sammenbruddsmesterverk 'Repulsion', som et ikke lite antall kunstneriske installasjoner og performancer om de absolutt mørkeste utkantene i det menneskelige."
Lasse Midttun, Morgenbladet

"... en bok man sent vil glemme (...) Boka inneholder en nådeløs historie, som i mange partier er såpass velskrevet og ekstrem at man ikke ville vært leseropplevelsen foruten (...) Jeg har aldri før skrevet «det skal bli spennende å følge denne forfatteren i framtiden» i en anmeldelse, men denne gangen tror jeg jammen jeg må bite i det sure eplet."
Jon Øystein Flink, Klassekampen

"Marius Ektvedts roman er mesterlig velskrevet (...) Urovekkende, rystende og dermed ulidelig spennende (...) en mer intens fortellerform enn vi er vant til i romansjangeren. Boken er til tider svært ubehagelig å lese, men like fullt fascinerende og tankevekkende (...) For den som har mage til enda mer refleksjon over tilregnelighet, veien til ondskap, hva som skiller oss fra dyrene og hvordan fantasi og virkelighet kan spille en skjebnesvanger duett, er 'Revir' sterkt anbefalt lesning."
Live Lundh, Vårt Land

"Ektvedt gjennomfører romanen imponerende konsekvent og nesten helt uten brister, det vil si omtrent uten varme, lyspunkter, håp. Han tegner et portrett av en fortapt mann som man ikke riktig vet om man skal synes synd på eller forakte. 'Revir' har slik blitt en svært ubehagelig, men også fascinerende debut."
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

"... nærmest uutholdelig konsekvent. I en tekst der vi befinner oss tett på hovedpersonens perspektiv og der virkelighet og fantasi stadig glir over i hverandre, er det så klaustrofobisk og truende at jeg må innrømme at jeg vegrer meg mot å ta inn det jeg leser (...) en tilstandsrapport fra en fremmed verden der det forestilte tar mer og mer plass og tilbaketrekkingen etter hvert er nærmest total."
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"«Revir» etterlater oss i en tilstand av kvalmende ubehag. Det er usedvanlig godt gjort."
Ellen Sofie Lauritzen, Dagbladet

Til toppen

Flere bøker av Marius Ektvedt: