Riktig norsk (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 382
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279902409
Kategori: Språk
Omtale Riktig norsk
Riktig norsk, som her foreligger i fjerde utgave, er en håndbok i praktisk språkbruk - en normativ språk- og stillære som yter førstehjelp til dem som ikke alltid vet å tumle pennen rett. Skriv slik og ikke slik! sier boka. De råd og regler som gis, er i samsvar med andre ansette kilder og med hevdvunnen sakprosapraksis slik den kommer til uttrykk hos gode og sikre skribenter. Riktig norsk veileder på de punkter der det er flere uttrykksmuligheter og språkbrukerne følgelig må treffe et valg. Det er således en håndsrekning til de brukerne som vil unngå at normstridige og/eller stilistiske avstikkende uttrykk leder leserens oppmerksomhet bort fra det inn.hold som skal formidles.

Riktig norsk er en nyttig håndbok for elever og studenter i morsmålsfaget, norsklærere, forfattere og journalister, manusvaskere, korrekturlesere, forlagsfolk, allment språkinteresserte

Riktig norsk forutsetter ingen forkunnskaper utover den alminnelige skolegrammatiske terminologien. For dem som har glemt hva de en gang har lært, er det oppstilt en minigrammatikk med forklaringer på de viktigste begrepene.

Til toppen

Andre utgaver

Riktig norsk
Bokmål Innbundet 2020
Riktig norsk
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Finn-Erik Vinje: