Risiko og marginalisering (Heftet)

norske barns levekår i kunnskapssamfunnet

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 142
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205464308
Kategori: Sosiologi
Omtale Risiko og marginalisering
Temaet i denne boka er barns levekår, og hvordan deres levekår og livssituasjon som barn innvirker på deres liv som voksne.

Skole og barnhage er helt sentrale i forhold til barns framtidige livsløp. Problemer på grunnskolen øker sannsynlighet for å falle utenfor utdanningssystemet og for at den framtidige tilknytningen til arbeidslivet blir svak.
Det er nettopp å identifisere hvilke risikofaktorer som er av særlig betydning for et barns videre liv, som er temaet i denne boka. Risikofaktorer spiller sammen. Effekten av flere risikofaktorer er mye større enn summen av deres effekt hver for seg. En forståelse av risikofaktorer og deres samspill er derfor nødvendig for en videre utvikling av et barnevern og en barnepolitikk tilpasset kunnskapssamfunnets barn.
Analyser av levekår blant barn har ofte konsentrert seg om økonomiske betingelser. I denne boka settes barns levekår i et bredere perspektiv. Hensikten er å få tak i hvilke faktorer som øker sannsynligheten for sosial eksklusjon og dårlige levekår senere i livet.

Til toppen

Flere bøker av Ivar Frønes og Halvor Strømme: