Robotikk for barn (Innbundet)

nybegynner

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 168
Forlag: Robotics AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269166439
Kategori: Faktabøker
Alder: 6 - 9
Omtale Robotikk for barn
Skrive kode er en kunst på samme måte som å tegne, male eller skrive et dikt. Ved å bruke de riktige verktøyene og kreativ tenkning kan du skape underverk. Det primære målet med denne boken er å gi slike verktøy til barna. Det er som å sette frøene til kreativ tenkning inn i barnas sinn. Boken vil veilede trinn for trinn for å skrive noen enkle programmer.

Dataprogrammering er en viktig ferdighet for de kommende generasjonene, og dette er det første og mest avgjørende skrittet i robotikkens og automasjonens verden.

I denne boken vil vi bruke Scratch som et programmeringsspråk. Scratch er et blokkbasert visuelt og pedagogisk programmeringsspråk som primært er laget for å lære barn å programmere kreativt. Scratch er utformet først og fremst i alderen 8 til 16, men barn helt ned i seksårsalderen kan også bruke det med litt hjelp fra foreldrene sine.

Denne boken er laget i to deler, for nybegynnere og avanserte brukere. Disse to bøkene gir en utmerket forståelse, logikk og solid grunnlag for de konseptene vi skal bruke i robotikk og automatisering.
Ved å bruke kodeblokker i Scratch kan du lage selv komplekse programmer. Disse kodene passer sammen som Lego. Det er ingen grenser hva du kan opprette ved hjelp av Scratch. Ved å bruke Scratch vil vi i denne boken lage noen enkle animasjoner og spill.

Boken vil forsøke å forklare ting på en farståelig måte så barnet selv kan bruke den. Foreldre må gjerne helpe til om barnet står fast ved noen av oppgavene.

Alle programmene i denne boken er testet på de nyeste versjonene som er tilgjengelige under utgivelsen av denne boken ved hjelp av Scratch 3.0.

Til toppen