Rød tåke (Heftet)

Serie: Drømmeøya 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Drømmeøya
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202424527
Kategori: Romanserier
Omtale Rød tåke

 På Kvitnes er alle preget av forliset, og etterdønningene blir betydelige. Ingeborg føler at hun blir voksen over natten når hun må støtte moren og påta seg nye, uvante oppgaver. Samtidig rives hun mellom Eirik og Nikolai – inntil hun kjenner hvem hjertet banker for …

«Ingeborg?» Eirik la forsiktig hånden på skulderen hennes.
«Eg er så lei for det, Eirik,» brast det ut av henne. «Du hadde rett om Nikolai. Eg skulle ha hørt på deg. Men ... han hadde ei forklaring på alt. Og nå ...» Hun klarte ikke å si mer.
Eirik flyttet seg bort til henne og tok hendene hennes. «Ikkje gråt, Ingeborg. Ikkje gråt.»


UTDRAG FRA BOKEN:
Da Ingeborg løftet ansiktet mot vinden igjen og tvang seg til å se ned mot bølgene som braket mot steinfjæra, var det ingenting å se. Bare frådende havskum og virvlende vann fylte luften. Det sved som frostbitt i ansiktet. Nikolai hang om livet hennes som en sandsekk.
«Slipp meg!» ropte hun og registrerte forundret at stemmen bar. Hun lukket øynene et øyeblikk og tenkte fortvilet at dette måtte være en drøm. En skjelving gikk gjennom kroppen, og da Nikolai endelig slapp taket, falt hun nesten over ende. Hun så ned på ham. Øynene hans var rødsprengte og ansiktet kritthvitt under luggen som klistret seg til pannen.
Han lette etter krykken i snøen. «Du må varsle folk, Ingeborg. Ikkje tenk på meg,» sa han andpustent mens han strevde seg opp. «Eg klarer meg.»
Hun la i vei innover neset uten et ord. Ja, tenkte hun, du klarer deg nok. Føttene gikk av seg selv i det smale sporet. Snøføyket rundt henne var så tett at hun ikke skimtet husene hun visste var foran henne.
Far. Hun ville ikke tenke på det som hadde skjedd, som om det å skyve det bort, kunne forandre alt og gi mennene en ny sjanse. Men det nyttet ikke. Tankene hadde ikke annet sted å gå. Hun så for seg mennene i båten før den gikk rundt. Farens ansikt da han så opp mot henne. Fortvilelsen og redselen hadde vært synlig i hvert ansiktstrekk og hver bevegelse. En stemme messet inni henne: far, far, far. En fot foran den andre. Den ensformige bønnen hjalp henne med å holde roen. Hun tvang seg til ikke å løpe. Det var for glatt. Nikolai hadde hun ikke tanke for. Sviket hans betydde ikke noe nå. Ingenting. Med ett så hun for seg ansiktene til moren, Olla og de andre på gården når hun kom med budskapet sitt.
En fot foran den andre. Vinden skjøv henne frem.

Til toppen

Andre utgaver

Rød tåke
Bokmål Ebok 2013
Rød tåke
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Bøker i serien