Rødstrupe (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 432
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203356001
Kategori: Krim og spenning , Thriller og Krim og mysterier
Omtale Rødstrupe
1944. I skyttergravene ved Leningrad blir frontkjemperen Daniel drept, mens en annen nordmann blir meldt savnet. På et hospital i Wien utgir en såret soldat seg for å være Daniel. Der utvikler han et kjærlighetsforhold til den østerrikske sykepleieren Helena.

1999. Ved et uhell skyter politietterforskeren Harry Hole en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons Norges- besøk. Saken dysses ned, og Harry overføres til Overvåkningspolitiet hvor han må undersøke om en våpenliga i Johannesburg kan kobles til en attentatrifle som har havnet i Oslo. Sammen med eks-partneren Ellen Gjelten finner Harry spor som peker i retning av norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en kontaktperson som synes å ha forbindelser i politiet. En frontkjemper blir funnet med overskåret strupe.

2000. Mens snøen tiner i Oslos gater og avdekker historien bit for bit, har en morder med et helt spesielt prosjekt gjort scenen klar for siste opptreden.

For "Rødstrupe" fikk Jo Nesbø Bokhandlerprisen, og boken ble av Nitimens lyttere kåret til Tidenes beste norske kriminalroman.

Til toppen

Andre utgaver

The redbreast
Engelsk Heftet 2011
Rødstrupe
Bokmål Ebok 2011
Rødstrupe
Bokmål Heftet 2017
Rødstrupe
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Jo Nesbø: