Rom uten utsikt (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Frydenlund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 219
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Graybar hotel
Oversatt av: Frydenlund, John Erik
ISBN/EAN: 9788205504042
Kategori: Romaner
Omtale Rom uten utsikt
Curtis Dawkins soner en livstidsdom for drap i et fengsel i Michigan, USA. Fra innsiden av murene har han skrevet en novellesamling som gir et unikt innblikk i fengselslivet.

I denne novellesamlingen åpner Dawkins et vindu inn til fengselslivet og en tilværelse vi sjelden får innblikk i. Han skildrer de uventede båndene som oppstår mellom de innsatte, løgnene de forteller hverandre, ensomheten som kan drive en mann til å ringe til fremmede bare for å høre en vennlig stemme og forhåpentligvis litt bakgrunnsstøy fra utsiden.
Dawkins bruker av sine egne erfaringer som innsatt og skildrer fengselslivet med stor detaljrikdom, fra den enkle maten og de ukomfortable sengene til latteren, gråten og ikke minst kampen mot kjedsomheten. Han skriver elegant og melankolsk, blottet for klisjeer og med skarp humor om spørsmålene som dirrer i bakgrunnen av hver innsatts liv: Hvordan skape mening i det meningsløse? Hvordan leve med vissheten om å ha ødelagt noens liv? Hvordan se fremover når det ikke finnes noen fremtid?

Til toppen

Andre utgaver

Rom uten utsikt
Bokmål Ebok 2018