Ronja Røverdatter 2 - Villvettene (Innbundet)

Serie: Ronja Røverdatter-tegneseriebok 2

Forfatter:

Agnes-Margrethe Bjorvand (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Villvittrorna
Oversatt av: Bjorvand, Agnes-Margrethe
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202598044
Kategori: Småbarn
Alder: 6 - 9
Omtale Ronja Røverdatter 2 - Villvettene

Ronja Røverdatter – Villvettene er den andre tegneserieboken om Ronja. Boken er basert på den animerte tv-serien laget av Goro Miyazaki fra det legendariske Studio Ghibli i Japan.

Vinteren har kommet til Mattisskogen. Ronja får et par egne ski og mens alle røverne er innesnødd i borgen begir Ronja seg ut på oppdagelsesferd. Men skogen kan være farlig på vinterstid også, og når Ronja setter fast foten i en av hulene til huldretussene er det nesten så hun omkommer. Om det ikke hadde vært for Birk hadde hun kanskje mistet livet. Under Mattisborgen oppdager Ronja en hemmelig gang, som leder til Borkarøvernes saler. Der kan hun møte Birk i all hemmelighet og han forteller at Borkarøverne har så lite mat at de sulter alle sammen. Så blir det slik at Ronja redder livet til Birk – og i tillegg gir hun ham en omgang med lusekammen.

Ronja Røverdatter, Astrid Lindgrens siste store verk, kom ut i 1981. Boken er oversatt til 41 språk og har blitt solgt i over 10 millioner eksemplarer over hele verden. På midten av 80-tallet ble boken filmatisert av Tage Danielsson, og i 2016 kom Studio Ghiblis animerte tv-serie. I Norge er tv-serien Ronja Røverdatter tilgjengelig på Netflix.

Til toppen

Andre utgaver

Ronja Røverdatter
Bokmål Innbundet 1981
Ronja Røverdatter - Barnetimen for de minste
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Ronja Røverdatter
Bokmål Innbundet 2018

Flere bøker av Astrid Lindgren:

Bøker i serien