Roten til det onde (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Birgit Owe Svihus (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 724
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Alle radici del male
Oversatt av: Svihus, Birgit Owe
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205478473
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Roten til det onde
Italias svar på Stieg Larssons Millenium-trilogi.

Libya, 1958. Michele Balistreri vokser opp i et internasjonalt miljø i den italienske kolonien Libya, blant rikfolk og fattige, muslimer og katolikker, blant italienere, amerikanere og libyere. Michele har tre kompiser, alle med forskjellig bakgrunn, og de holder sammen i tykt og tynt og stiller opp for hverandre. De deler blod og blir «blodsbrødre», et løfte de tar seriøst.
Guttene driver med lek og moro, men etter hvert blir aktivitetene mer lyssky. Først da de begynner å bli voksne, strammer den politiske situasjonen seg til rundt dem, og det blir farligere. Gaddafi kommer til makten og vil løsrive Libya fra Italia. Er det nok å være brødre i blodet når storpolitikk, penger og religion vil skille dem?
Samtidig skjer det flere dødsfall som påvirker familiene til de fire guttene, og som får alvorlige konsekvenser for resten av livet deres. Alle italienere blir tvunget ut av Libya, og Michele må starte sitt nye liv i Roma. Opplevelsene fra Libya gir ikke slipp, og han står overfor mange valg.
Handlingen begynner i Libya mens landet er italiensk koloni og flytter seg videre til Italia og Roma.

Til toppen

Bøker i serien