Rottefangeren fra Sorø (Innbundet)

Serie: Estragons historier 1

Forfatter:

John Kenn Mortensen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 71
Illustratør: Mortensen, John Kenn
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788241915666
Kategori: Pekebøker
Alder: 9 - 12
Omtale Rottefangeren fra Sorø
Hver søndag etter gudstjenesten sniker Siful seg ned i den hemmelige gangen fra bak orgelet og ned under kirkegården, der vennen Estragon bor i en kiste. Estragon er løgnaktig og grisk og nesten blind - men historiene han forteller, er ulikt noe annet. Kan en rotte jobbe som rottefanger? Estragon hevder så. Med Siful som lydhørt publikum forteller han om hvordan det gikk da han tok tjeneste hos begravelsesagenten Glambek, en mann like pengeglad og nedrig som Estragon selv.


Rottefangeren fra Sorø er første bok i allalderserien Estragons historier fra en av våre mest profilerte samtidsforfattere. Boken illustreres av den prisvinnende danske illustratøren John Kenn Mortensen.


«Mesterlig! Den første boka i Gaute Heivolls nye serie om dødssyndene varsler en ny æra i norsk barnelitteratur. [ ] Fortellingen om Glambek er så helstøpt og fantastisk, at man får lyst til å gjenfortelle den til alle man møter.»


TERNINGKAST 6 av Kristine Isaksen i VG


«Frekk og fin fabel om grådighet [ ] Den prisbelønnede danske illustratørens tegninger er sma eggende fortellinger i seg selv, mørke, gotiske, som finurlige filigransmykker, fulle av humor og fulle av gåter. [Historien] forløses ikke i en tydelig etikk eller formaning, den far lov til a være rar og frekk og full av spørsmal. Og det er riktig fint.»


TERNINGKAST 6 av Torborg Igland i Fadrelandsvennen


«Jeg aner spor av gamle mestere som H.C Andersen, Samuel Beckett og Roald Dahl, mens bildene gir assosiasjoner til Chris Riddells illustrasjoner i «Kirkegårdsboken» av Neil Gaiman.»


TERNINGKAST 5 av Guri Fjeldberg i Bergens Tidende

Til toppen

Andre utgaver

Rottefangeren fra Sorø
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Gaute Heivoll:

Bøker i serien