Rumi festen (Innbundet)

Serie: Verdensarv i fokus 

Forfatter:

Anahita Teymourian (Illustratør) Johannes Gjerdåker (Oversetter) Erling Kittelsen (Oversetter) Syamak Oweisi (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 187
Illustratør: Teymourian, Anahita
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål
Oversatt av: Gjerdåker, Johannes , Kittelsen, Erling og Oweisi, Syamak
Serie:
ISBN/EAN: 9788282655187
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Rumi festen
Rumi (1207-1273) regnes som tidenes største sufipoet og er et av verdenslitteraturens store navn. Hans innflytelse strekker seg på tvers av Midtøstens landegrenser og etniske skillelinjer. Han er særlig høyt skattet i Afghanistan, Iran, Tyrkia, Tadsjikistan, Pakistan og blant den muslimske befolkningen i India og Bosnia, men det tidløse budskapet om kjærlighet og harmoni har funnet klangbunn langt utover regionen han tilhørte. Lyrikken hans har blitt beundret verden over i århundrer. Rembrandt, Hegel og Goethe hentet alle inspirasjon fra Rumi, Gandhi pleide å sitere ham i sine taler, og i vår tid er han faktisk en bestselgende dikter i USA og England.

Denne boken inneholder et utvalg av Rumis ghazaler, masnavíer og ruba'i-er, gjendiktet direkte fra de persiske originaltekstene av Johannes Gjerdåker, Erling Kittelsen og Syamak Oweisi. Amir Mirzai har skrevet innledningen og Kari Vogt etterordet. Boken er illustrert dels av den iranske kunstneren Anahita Teymourian og dels med tradisjonelle miniatyrer.

Til toppen

Bøker i serien