Rusmiddelavhengighet (Heftet)

et psykologisk perspektiv

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 232
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215026268
Kategori: Psykologi
Omtale Rusmiddelavhengighet
Hva er rusmiddelavhengighet og hvordan utvikler det seg?
Pål Kraft tar for seg sårbarhetsfaktorer, behandling og forebygging av avhengighet, og han presenterer den nyeste forskningen på feltet.

Mange avhengige har et mål om å kvitte seg med avhengigheten, men klarer ikke å styre sin kortsiktige atferd mot dette langsiktige målet. Ofte er de fullt klar over at avhengighetsatferden medfører store negative konsekvenser både for dem selv og for andre som betyr mye for dem. Likevel fortsetter de. Nøkkelen til å forstå avhengighet ligger i å forstå dette paradokset.

Forfatteren belyser dette problemet ved å forklare historien om en oppstått ubalanse mellom to hjernesystemer: belønningssystemet og kontrollsystemet. Denne ubalansen oppstår i et komplekst samspill mellom biologiske, psykologiske, sosiale og samfunnsmessige faktorer.


Pål Kraft (f. 1959) er professor og instituttleder ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo og professor II ved Handelshøyskolen BI. Han har tidligere vært direktør ved Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) og professor ved Universitetet i Bergen. Han har master- og doktorgrad i psykologi, embetseksamener i sosiologi og odontologi og er utdannet bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI.

Til toppen

Andre utgaver

Rusmiddelavhengighet
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Pål Kraft: